Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ενδοσχολική Επιμόρφωση : Ένα Σχολείο όλοι μαζί- Ενεργοί Συμμέτοχοι στη Σχολική Κοινότητα (1)

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23-2-2022 η πρώτη από μία σειρά τριών ενδοσχολικών επιμορφώσεων με τον γενικό τίτλο: «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» .

Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν τα σχολεία  να επιδεικνύουν ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις αλλαγές,  παραπέμποντας στην ανάγκη λειτουργίας των ως «οργανισμών μάθησης», όπου τα μέλη «αναζητούν, μοιράζονται, ενεργούν για τη μάθησή τους», ενισχύοντας την επαγγελματική αποτελεσματικότητά τους και την επίτευξη των στόχων του σχολείου. Για το λόγο αυτό οι εισηγητές της επιμόρφωσης κος Ιορδανίδης Γεώργιος, Καθηγητής ΠΤΔΕ – Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και Μπαλάση Αικατερίνη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΠΔΜ ανέπτυξαν το θέμα: «Τα Δημοτικά Σχολεία ως Επαγγελματικές Κοινότητες Μάθησης και η Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών«. Οι εισηγητές  ανέλυσαν τους παράγοντες ανάπτυξης και διατήρησης των σχολείων ως Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης αλλά και τους παράγοντες που επηρεάζουν την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Επίσης  παρουσίασαν σχετικά ερευνητικά δεδομένα από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και προτάσεις εκπαιδευτικής πολιτικής για τον μετασχηματισμό των σχολείων  σε οργανισμούς μάθησης.

Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του 10ου Πειραματικού Δ. Σ. Καστοριάς μέσω της οποίας έγινε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας για να συμμετάσχουν στην επιμορφωτική διαδικασία. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...