Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Δημιουργική Γραφή-Εθελοντισμός:«Καμπούμ… και φύγαμε- Superstring Theory»

 

 Με πολλή χαρά κρατάμε στα χέρια μας το βιβλίο «Καμπούμ… και φύγαμε- Superstring Theory», ένα πρωτότυπο βιβλίο, αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών διαφορετικών συγγραφικών σχολικών  ομάδων.

16 παιδιά από τις Ε’ και Στ2 τάξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς αποτέλεσαν  μία  από τις συγγραφικές ομάδες των 23 σχολείων που συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2021-2022 στο εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ»,   ένα πρόγραμμα  που δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες διαφορετικών δημοτικών σχολείων να συνεργάζονται για τη συγγραφή ενός λογοτεχνικού βιβλίου.

Μέσα από μια πολύ δημιουργική διαδικασία και με τη βοήθεια ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας για το  συντονισμό του προγράμματος, τα παιδιά ανακάλυψαν τα μυστικά της συγγραφής ενός βιβλίου, συνεργάστηκαν σε ομάδα και περισσότερο επικοινώνησαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου…

«‘Ενας διάσημος επιστήμονας ο κ. Απιθανόπουλος διαπιστώνει με χαρά ότι η θεωρία του για τα παράλληλα σύμπαντα όχι μόνο ευσταθεί αλλά και ότι ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να… ζήσει από κοντά όσα ποτέ του δεν είχε φανταστεί.»

Τη συνέχεια της ιστορίας  μπορείτε να τη διαβάσετε στο βιβλίο, που μάλιστα αφιερώνεται στον μεγάλο Έλληνα αστροφυσικό Δημήτριο Νανόπουλο. Κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις «ΕΥΦΥΕΣ» με απίθανη εικονογράφηση της Μάρθας Αποστολίδου. Μέρος των εσόδων του διατίθεται στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με πολλή διάθεση στην πολύ όμορφη και δημιουργική  παραπάνω δράση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...