Τρίτη 17 Μαΐου 2022

11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Δυτικής Μακεδονίας - Ε΄ τάξη

 Την Πέμπτη 12 Μαΐου, η Ε΄τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στο 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Δυτικής Μακεδονίας που διοργανώθηκε από τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Καστοριάς (ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς). Είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ λαμβάνει μέρος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Συμμετείχαμε στο φεστιβάλ με δύο ψηφιακά έργα μας, και συγκεκριμένα δύο βίντεο. Το πρώτο έχει τίτλο «Οι πίνακες ζωγραφικής ντύνονται με ήχους». ‘Εγινε με αφορμή μία δημιουργική δραστηριότητα στο μάθημα της Γλώσσας στην ενότητα της «Μουσικής»,  όπου ο καθένας και η κάθε μία επέλεξαν ή δημιούργησαν έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει κάτι σχετικό με τη μουσική και στη συνέχεια τον «έντυσαν» με λόγια, δηλαδή αφηγήθηκαν ιστορίες ή ποιήματα με τα  οποία εξέφρασαν τις σκέψεις, τις  ιδέες αλλά και τα συναισθήματα που τους προκάλεσε ο πίνακας αυτός.

Το δεύτερο βίντεο με τίτλο « Καστοριά, ο τόπος μας», πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την πολύπλευρη γνωριμία  του τόπου μας σχετικά με την ιστορία, τη  γεωγραφία , τη λίμνη, τις βυζαντινές εκκλησίες, τα αρχοντικά, τα ήθη και έθιμα, τα αξιοθέατα, την οικονομία ,τα προϊόντα αλλά και σημαντικά πρόσωπα της πόλης μας τα οποία επισκέφθηκαν το σχολείο και συνομίλησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. 

Τα βίντεο είναι αναρτημένα στο video.sch.gr (το επίσημο αποθετήριο του ΠΣΔ για σχολικά βίντεο) στις παρακάτω διευθύνσεις:

https://video.sch.gr/asset/detail/i1hANfqWnKXFaVSYQpqiyjwD  

ΒΙΝΤΕΟ : «ΚΑΣΤΟΡΙΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»

https://video.sch.gr/asset/detail/y1S8iVGkAjf7JGehX6JkXhdK

ΒΙΝΤΕΟ: «ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΗΧΟΥΣ»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...