Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Συμμετοχή σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα-Γιορτή της μητέρας

 Την Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα της γιορτής της μητέρας, ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας είχε τη χαρά να συμμετέχει σε μια πολύ όμορφη  εκδήλωση που πραγματοποίησε ο τοπικός σύλλογος « Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών -ΜΑΖΙ ΣΟΥ», στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.  

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τη δασκάλα του σχολείου κ. Αλίκη Καζταρίδου  το βιβλίο «Μαμά, χάρισέ μου λίγο ουρανό» της συγγραφέα κ. Σοφίας Γραμμόζη –Σωπίκη, των εκδόσεων Σαΐτη. Η ομάδα των μαθητών μας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου κι επίσης τραγούδησε με την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής κ. Μαρίας Μόσχου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο φως κι ελπίδα, που μας ταξιδεύει μαγικά και μας φέρνει σε επαφή με δύο πολύ σημαντικά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας όπως είναι η προσφυγιά και η δωρεά μυελού των οστών. Δύσκολα θέματα, γεμάτα πόνο, φόβο αλλά και άγνοια,  που ωστόσο η συγγραφέας καταφέρνει με πολλή ευαισθησία να τα προσεγγίζει ανάλαφρα και με τρυφερότητα αγγίζοντας όσο πιο  απαλά γίνεται τις παιδικές ψυχές. Μέσα από τις αφηγήσεις των δύο μικρών ηρώων  της ιστορίας, του Σάμι από τη Συρία και του Αλέξανδρου από ένα ελληνικό νησί, οι οποίοι παλεύουν για τη δική τους θέση στον ήλιο, το βιβλίο εξυμνεί την αξία της αγάπης και της προσφοράς, όπως της αγάπης και της προσφοράς είναι και ο σύλλογος που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Το εν λόγω βιβλίο διαβάστηκε από πολλές τάξεις και αναμένουμε την επίσκεψη της συγγραφέα στο σχολείο μας για να τη γνωρίσουν όλα τα παιδιά και να συνομιλήσουν μαζί της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...