Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Διεπιστημονική Υποστήριξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

     Φέτος, για πρώτη φορά το σχολείο μας, λειτουργεί η Ε.Δ.Υ. και προσφέρει Διεπιστημονική Υποστήριξη στο σύνολο της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές). 

      Κάθε Δευτέρα το σχολείο μας επισκέπτονται η Ψυχολόγος κ. Αναστασία Νανά  και ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Γρηγόριος Καμπούρης με σκοπό την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα τα καθήκοντά τους εστιάζονται:

  • ·         στην υποστήριξη σε μαθητές, οι οποίοι είτε με δική τους πρωτοβουλία ή κατόπιν παρότρυνσης των εκπαιδευτικών τους, διατυπώνουν σχετικό αίτημα. 
  • ·         στην ευαισθητοποίηση του Συλλόγου Διδασκόντων σε θέματα δυναμικής της ομάδας-τάξης, επικοινωνίας με τους μαθητές, καθώς και σχέσεων λειτουργικής συνεργασίας στη σχολική κοινότητα.
  • ·         στην ενημέρωση, τη συμβουλευτική και την υποστήριξη των γονέων σε επίπεδο ατομικών συνεδριών, ομάδων σχετικού ενδιαφέροντος, σχολών γονέων και ειδικών εκδηλώσεων.
  • ·         στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας, συνεργαζόμενοι με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

        Μια από τις πρώτες δράσεις στο σχολείο μας, αποτέλεσε η γνωριμία των παιδιών με την Ψυχολόγο και τον Κοινωνικό Λειτουργό, μέσα από ομαδικές και διαδραστικές διαδικασίες.

       Τους καλωσορίζουμε και ευχόμαστε η παρουσία τους στη σχολική μας μονάδα να είναι γόνιμη και αποδοτική και αναμένουμε την ανάπτυξη κι άλλων συνεργατικών πρακτικών.

 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...