Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

2 Aπριλίου: Διπλή Παγκόσμια Ημέρα.

     2 Απριλίου, διπλή παγκόσμια ημέρα. Για το παιδικό βιβλίο και τον αυτισμό.  Την ημέρα αυτή είχαμε τη χαρά και την τιμή να τη γιορτάσουμε με ένα πολύ δικό μας πρόσωπο, την αγαπητή κ. Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου, που οι δεσμοί της με το σχολείο μας είναι πολλοί. 

 

     Στην ψηφιακή μας τάξη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ1 τάξης, μοιραστήκαμε τις λέξεις της και γνωρίσαμε λίγο περισσότερο τα διηγήματα με τα οποία ασχοληθήκαμε το τελευταίο διάστημα. «Τα δύο κόκκινα μπαλόνια», «Η κερασιά», «Η συκιά», «Οι αλυσίδες», «Ο βαρεμένος», «Το στερητικό α», «Το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτας», «Οι ασβεστωμένοι αρμοί», που μας συντρόφευσαν και έδωσαν την αφορμή στα παιδιά να εμπλακούν σε δημιουργικές δραστηριότητες,  προσέφεραν τους διαύλους επικοινωνίας με τη συγγραφέα, τη ζωή και το έργο της. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωσή μας στάθηκε η ανάγνωση από την κ. Χρυσούλα του διηγήματός της «Αμμόλοφοι», στο οποίο με πολλή ευαισθησία αλλά και γνώση προβάλλεται το ζήτημα του αυτισμού.

Κ. Χρυσούλα, σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που μας αφιερώσατε και προπάντων για τα μαγικά ταξίδια που μας προσφέρετε με τα καταπληκτικά σας διηγήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...