Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

«Ντολτσό, μια παραδοσιακή συνοικία της Καστοριάς στο πέρασμα του χρόνου»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Ε΄τάξης έγιναν σήμερα, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 περιηγητές, αρχιτέκτονες … και συντροφιά με τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Καστοριάς γνώρισαν στοιχεία από την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας στη συνοικία Ντολτσό. Περπατώντας σε καλντερίμια και πλατείες, γνώρισαν αρχοντικά, νεοκλασσικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία , ενημερώθηκαν για την τεχνοτροπία, τα υλικά κατασκευής, τους ιδιοκτήτες, τη ζωή στην παλιά Καστοριά.

 Κάποια από τα μνημεία που είδαν ήταν οι νεοκλασιικές οικίες Λιάνου, η εκλεκτικίστικη οικία  Καϊτέρη, τα αρχοντικά αδελφών Εμμανουήλ, Μπασάρα, Νατζή, Σκούταρη, Βέργου, τις εκκλησίες: Άγιο  Νικόλαο Πετρίτη, ΄Αγιο Νικόλαο Καρίβη, Αγία Παρασκευή,  την αναπλασμένη γειτονιά γύρω  από την εκκλησία Αγίων Αποστόλων  κ.λπ..

 Ένα πραγματικά εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Καστοριάς που αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθ’  όλη του τη διάρκειά του.

 Ευχαριστούμε  θερμά τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κπε Καστοριάς την κ. Αναστασία Ατζέμη, την κ. Κων/νίνα Λιόλιου, τον κ. Σάκη Ευαγγέλου και τον κ. Τάσο Βασιλείου για την άριστη παιδαγωγική και διδακτική υποστήριξη του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος .

                 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...