Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων», οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα  (28-30 Απριλίου 2018). Η επίσκεψη έγινε με τη συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
 Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας, απολαμβάνοντας από κοντά τα δελφίνια και την  πλούσια πανίδα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιαστήκαμε από το πλούσιο θέαμα.
Και φυσικά τι πιο ωραίο, να τελειώσουμε την ημέρα μας, διασκεδάζοντας σε έναν όμορφο χώρο στην Πλατεία Μοναστηρακίου και να γίνουμε όλοι μια παρέα.
Την επόμενη ημέρα καμαρώσαμε την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα.Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του, καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και  τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.Έπειτα επισκεφτήκαμε το σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης (ένα από τα καλύτερα μουσεία παγκοσμίως), ανεβήκαμε στον ιερό βράχο της  Ακρόπολης και θαυμάσαμε το μεγαλείο του Παρθενώνα (αιώνιο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού).
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τον «Ελληνικό Κόσμο» και παρακολουθήσαμε στην «Θόλο» την προβολή πλήρους ψηφιακής αναπαράστασης του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο της ακμής του.» 
 Την τελευταία ημέρα ξεκινήσαμε από το Παναθηναϊκό Στάδιο «Καλλιμάρμαρο» και φανταστήκαμε, όπου το 1896 έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Σπύρος Λούης φορώντας την παραδοσιακή ελληνική στολή, αγωνίσθηκε στο Μαραθώνιο δρόμο και  βγήκε πρώτος.
Κατόπιν αφού ξεναγηθήκαμε στο Κέντρο  Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», σε όλο τον χώρο και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, απολαύσαμε κάθε γωνιά του Πάρκου: ο ηλιόλουστος Μεσογειακός Κήπος, το Ξέφωτο, ο Λαβύρινθος, τα μονοπάτια, ο Φάρος με την καταπληκτική θέα, τα σιντριβάνια, το κανάλι, οι παιδικές χαρές, ήταν όλα υπέροχα!
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Ευγενίδειο  Ίδρυμα, παρακολουθώντας την ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα», που μας ταξίδεψε σε ορισμένους από τους πιο «ακραίους» πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας συστήματος.
Τέλος ζήσαμε, έστω και για λίγο, την παλικαριά του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών στο Μουσείο Ιστορικής Τεκμηρίωσης στις Θερμοπύλες.
 Μας γεμίζει όλους χαρά και ικανοποίηση, ότι η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, γεμίζοντας το μυαλό και την καρδιά μας με όμορφες αναμνήσεις!!! 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...