Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.


 Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στο πλαίσιο των δράσεων της σχολικής μας βιβλιοθήκης προσεγγίσαμε και φέτος με ποικίλες ενδοσχολικές δραστηριότητες το θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης διάβασαν το κείμενο «Ο Μιχάλης και η αγκράφα» από την έκδοση της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς «Γιορτή κάθε ημέρα, μια παγκόσμια ημέρα» που αναφέρεται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και μέσα από παιχνίδια ρόλων εξέφρασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ηρώων της ιστορίας. Μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης επισκέφθηκαν άλλες τάξεις και απήγγειλαν ποιήματα που υμνούν την ειρήνη και τη φιλία. Τα δευτεράκια μας,  επισκεπτόμενα άλλες τάξεις, τραγούδησαν πολύ εκφραστικά με την ψυχή και το σώμα τους  το «Χέρια σαν κι αυτά». Τα πεμπτάκια έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια φιλίας, κι έστειλαν εικαστικά τα δικά τους μηνύματα με αφορμή το κείμενο του Φερεϋντούν Φαριάντ «Όνειρα με χαρταετούς και περιστέρια». Διάβασαν ακόμα στην Α΄ και στη Β΄ τάξη το βιβλίο «Δώσε την αγάπη» της Αγγελικής Βαρελλά.

Λέμε δυνατά όχι στη ΒΙΑ αλλά ΝΑΙ στη φιλία, την αγάπη, την κατανόηση, το σεβασμό του άλλου.



Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε, Συγγραφική ομάδα: Οι μαθητές του 1ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου Επιμέλεια κειμένων: Βιργινία Αρβανιτίδου Υπεύθυνη νηπιαγωγός-Εικονογράφηση: Μαρία Κουτσανοπούλου

https://www.youtube.com/watch?v=ZBw1uxdZloE

Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε,  Μάρτιν Αγκάσι

http://dim-meneou-lar.schools.ac.cy/data/uploads/yliko/diafora/agwgh_ygeias/ta_xeria_den_einai_gia_na_dernoume.pdf 

Περισσότερη ενημέρωση:

Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού:

http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos

http://epsype.blogspot.com

http://stop-bullying.sch.gr/sxoliki-via

www.stopbullyingnow.com

www.bullyonline.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...