Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Όψεις της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης - ¨Μετρώντας μαζί¨

   Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 το σχολείο μας συμμετείχε σε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτκούς, που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καστοριάς και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ν. Καστοριάς με θέμα: « Ένα σχολείο για όλους, μέσα από τα μάτια των παιδιών: «Όψεις της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης με την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων από Δημοτικά Σχολεία της Καστοριάς».

   Πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Μετρώντας μαζί», μια ταινία που δημιουργήθηκε τη σχολική χρονιά 2019-2020 από ομάδα μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκήρυξε το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς . Θέμα της ταινίας οι δυσκολίες προσαρμογής ενός παιδιού με αυτισμό σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον και ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνει λόγω της διαφορετικότητάς του.

   Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν τα παιδιά πήραν το λόγο και με ενθουσιασμό εκφράστηκαν για τη συναρπαστική εμπειρία που βίωσαν με την κινηματογράφισή τους. Ακόμη πιο συγκινητικά τα μηνύματα που έστειλαν, για έναν κόσμο πολύχρωμο που σέβεται τη μοναδικότητά κάθε ανθρώπου τονίζοντας την αξία της συνύπαρξης της φιλίας, την αγάπης, της αποδοχής.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...