Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Πρόγραμμα δράσεων


Το πρόγραμμα δράσεων
της σχολικής μας βιβλιοθήκης για τον μήνα Mάρτιο

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, οργανώνουμε στο σχολείο δράσεις ενάντια στη βία και υπέρ της φιλίας.

·        Παρακολουθούμε την με 6 βραβεία νοτιοκορεάτικη  ταινία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «Marathon», μια ταινία για τη διαφορετικότητα, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, που παρουσιάζει τη ζωή ενός εφήβου με αυτισμό.
·        Συμμετέχουμε στο μεγάλο puzzle του αυτισμού που οργανώνεται από το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους
και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού Ν. Καστοριάς , ζωγραφίζοντας η κάθε τάξη το δικό της κομμάτι.
·        Διαβάζουμε ιστορίες, παρακολουθούμε βίντεο  με θέμα διάφορες μορφές εκφοβιστικής συμπεριφοράς. Τις συζητούμε, τις ζωγραφίζουμε, τις δραματοποιούμε. Γράφουμε μηνύματα φιλίας σε μπαλόνια και τα απελευθερώνουμε. Τραγουδάμε και φωνάζουμε συνθήματα κατά της βίας.
·        Διαβάζουμε βιβλία που διαπραγματεύονται το θέμα της φιλίας.Ανακαλύπτουμε σε αυτά ρητά, στίχους,φράσεις που μιλούν για τη φιλία τα γράφουμε σε μικρά χαρτάκια ,τα κρεμάμε, φτιάχνουμε σελιδοδείκτες κ.λπ., φτιάχνουμε το δέντρο της φιλίας.
·        Διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας ενημερωτικό-βιωματικό σεμινάριο για  γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα την κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη.
·        Ξεκινάμε την ανάγνωση βιβλίων της κ. Αγγελικής Βαρελλά και Κ. Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, οι οποίες θα μας επισκεφθούν στις 8 Μαϊου,στα οποία η αγάπη και η φιλία έχουν κεντρική θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...