Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη συγγραφέα στο σχολείο μας


Την καστοριανή συγγραφέα κ. Χρυσούλα Πατρώνου είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί το σχολείο μας την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019. Πιο συγκεκριμένα η συγγραφέας , στο πλαίσιο λειτουργίας της σχολικής μας βιβλιοθήκης, επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης.
Η γνωριμία μαζί της μέσα από τα διηγήματα, που το προηγούμενο διάστημα διάβασαν και επεξεργάστηκαν τα παιδιά και ιδιαίτερα η επικοινωνία μαζί της κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της ήταν ξεχωριστά σημαντική. Οι ερωτήσεις των παιδιών τόσο για το έργο της συγγραφέα όσο και γενικότερα για τη ζωή της ήταν πολλές , ενδιαφέρουσες και προπαντός με ουσία και βάθος.
Όρισμένα από τα διηγήματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές  ήταν τα εξής:« Ουράνιο τόξο», «Τα κόκκινα μπαλόνια», «Φελίππα», «Αμμόλοφοι», «Οι Άραβες των βάλτων», «Το σαξόφωνο» κ.α. Στα διηγήματα αυτά δόθηκαν νέοι τίτλοι που εντυπωσίασαν τη συγγραφέα αλλά και άλλο τέλος , πιο αισιόδοξο και χαρούμενο καθόσον στην πλειοψηφία τους τα διηγήματα της κ. Πατρώνου έχουν τραγική κατάληξη, στοιχείο που επισημάνθηκε από τα παιδιά και αποτέλεσε και θέμα συζήτησης.
Ακόμη είχαμε τη χαρά να μας διαβάσει η κ. Πατρώνου ένα από τα τελευταία της διηγήματα με τίτλο:«Το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου». Στο διήγημα αυτό η συγγραφέας αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τον πλούτο σε περιεχόμενο και χρώμα ολιγάριθμων λέξεων που αρχίζουν από Ω αποκαταθιστώντας με τη λογοτεχνικότητά της το κύρος και την αδικία σε βάρος του.
Κ. Χρυσούλα σας ευχαριστούμε που για μία ακόμη φορά επισκέπτεστε το σχολείο μας και μας κάνετε κοινωνούς του αξιόλογου συγγραφικού σας έργου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...