Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Διαδραστικός κινηματογράφος «Φωτόγραμμα»

     Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Φωτόγραμμα» με προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου. Συγκεκριμένα:                             
   Τα παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄ παρακολούθησαν «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο» (ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης) , γιατί πρέπει να αγαπούν και να βοηθούν τον άνθρωπο, να κάνουν φίλους και να είναι καλοί άνθρωποι.
   Τα παιδιά των τάξεων Γ΄ και Δ΄ παρακολούθησαν  «Αρχαία Ελλάδα» (Πολιτισμός) , η  Βασιλική και θεατές - μαθητές «ταξιδεύουν» στα σημαντικότερα Ελληνικά Μουσεία,  θαυμάζουν και αγαπούν τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας. Οδηγός τους η Θέμις Μπαζάκα.
   Τα παιδιά των τάξεων Ε΄ και Στ΄ παρακολούθησαν  «Ελλάδα:χώρα ποιητών και συγγραφέων» (Πολιτισμός), ο Δημήτρης και η Κατερίνα γνωρίζουν με απαράμιλλο, διασκεδαστικό τρόπο στους μικρούς τους  φίλους, τις άφθαρτες  ηθικές αξίες και τον αμύθητο πλούτο ιδεών που προσφέρουν η μελέτη και η εμβάθυνση στο έργο των Ελλήνων λογοτεχνών. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μιας χώρας  που κάθε γωνιά της αποκαλύπτει έναν λογοτεχνικό  θησαυρό.
    Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να δράσουν, να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν και να πάρουν  θετικά και σύγχρονα  εκπαιδευτικά μηνύματα για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και τον πολιτισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...