Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Επισκέψεις – Τουρνουά ποδοσφαίρου


    Την Πέμπτη 14-04-2016 οι  μαθητές των τάξεων Α΄και Β΄ επισκέφτηκαν το  Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς: Αρχοντικό Νεράντζη Αϊβάζη και  περιηγήθηκαν στην επιβλητική «κρεβάτα», το χώρο που φιλοξενούσε τις επίσημες τελετές και γιορτές, στον «καλόν οντά», καθώς και στο καλοκαιρινό καθημερινό δωμάτιο που σήμερα στεγάζει για τις ανάγκες του μουσείου την αναπαράσταση ενός εργαστηρίου γουνοποιίας.
   Οι μαθητές της Γ΄τάξης επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Δεληνάνειο και είδαν πώς οι παλιές Καστοριανές φύλαγαν στα σεντούκια τους αντικείμενα που τα είχαν είτε σαν κειμήλια είτε σαν προικιά, καθώς και υφαντά, πλεκτά, ρούχα, εσώρουχα και ένα μοναδικό φωτογραφικό υλικό και τα «στρωσίδια» της παλιάς Καστοριάς.
   Οι μαθητές της Δ΄τάξης θαύμασαν στο Μουσείο Ενδυματολογίας τις συλλογές κοσμημάτων και νομισμάτων όπως και  τη μεγάλη ποικιλία στολών, που οι Καστοριανοί χρησιμοποιούσαν σε απλές και επίσημες στιγμές της ζωής τους.
   Ευχαριστούμε θερμά τους ξεναγούς των Μουσείων.
   Οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄τάξεων επισκέφτηκαν  το χώρο αναψυχής και αθλητισμού στην περιοχή της Χλόης και πραγματοποίησαν εσωτερικό τουρνουά ποδοσφαίρου.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...