Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

«ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ- Σκέφτομαι, συμμετέχω, δρω για το 4ο Δημοτικό» 

     Στο πλαίσιο του μαθήματος «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» όλες οι τάξεις του σχολείου μας έχουν εμπλακεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ- Σκέφτομαι, συμμετέχω, δρω για το 4ο Δημοτικό»  με στόχο τη διαβούλευση όλων των μαθητών/τριών πάνω σε θέματα της σχολικής ζωής.

   Πιο συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος επιδιώκεται  να εμπλακεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός μαθητών/τριών σε διάλογο σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή και μέσα από αυτόν να προκύψουν προτάσεις, για την υλοποίηση των οποίων τα παιδιά θα αναλαμβάνουν ευθύνες και πρωτοβουλίες.

  Η α΄φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με την καταγραφή, ομαδοποίηση και παρουσίαση  των ιδεών τους, μέσω αντιπροσώπων, στην ολομέλεια του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων την Παρασκευή 4/11/2022.

   Τα παιδιά τόσο των μεγαλύτερων όσο και των μικρότερων τάξεων μας εξέπληξαν με τις ενδιαφέρουσες προτάσεις  τους για την καλυτέρευση του σχολείου μας και προπαντός με τη διάθεση και τη σοβαρότητα με την οποία αγκάλιασαν το πρόγραμμα. Στην επόμενη φάση θα διερευνηθεί ποιες προτάσεις και με ποιο τρόπο είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν άμεσα και ποιες χρειάζονται την υποστήριξη των τοπικών αρχών και των γονέων.

   Συγχαρητήρια στα παιδιά για την ενεργή συμμετοχή τους στη δράση, τη συνεργασία που επιδεικνύουν με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...