Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Κ.ΣΤΟΦΟΡΟΥ



Οι μαθητές της Ε΄και της Στ΄τάξης με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Κώστα Στοφόρο. Αφορμή στάθηκε το τελευταίο του βιβλίο «Η σπηλιά του δράκου-Περιπέτεια στην Καστοριά», με το οποίο ασχοληθήκαμε το προηγούμενο διάστημα.
Το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον. Μιλάει για την επικίνδυνη περιπέτεια που έζησε μια παρέα παιδιών που έμπλεξε στα δίχτυα κακοποιών στοιχείων που αναζητούσαν έναν κρυμμένο θησαυρό στη γνωστή μας σπηλιά του δράκου.  Στις σελίδες του βιβλίου προβάλλεται ο φυσικός πλούτος της Καστοριάς αλλά και η μελανή της σελίδα με τον διωγμό και την εξόντωση των 1000 Εβραίων από τους ναζί .
Γνωρίσαμε το συγγραφέα, μας μίλησε και για τα άλλα του βιβλία και αποκάλυψε για πρώτη φορά σ΄εμάς το νέο του βιβλίο που θα έχει τίτλο «Το ελάφι της Ρόδου» και το οποίο θα είναι το τελευταίο αυτής της περιπετειώδους σειράς με την ίδια ομάδα παιδιών.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πολλά παιδιά της Ε΄και Στ΄τάξης παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η σπηλιά του δράκου-Περιπέτεια στην Καστοριά», που έγινε στο ΚΠΕ Καστοριάς, συμμετέχοντας στην χορωδία του σχολείου μας, όπου και τραγουδήσαμε τραγούδια για τα οποία μιλούσε το βιβλίο, όπως η «Μπαλάντα του Αντρίκου», «Εβραιοπούλα» και «Μάουτχάουζεν» με την καθοδήγηση της δασκάλας μας μουσικής της κ.Αριάδνης Κοπιδάκη. Ακόμη κάποια παιδιά δραματοποίησαν μια σκηνή από τον μύθο για τη σπηλιά του δράκου με την βοήθεια του δασκάλου Θεατρικής Αγωγής κ. Ιάσονα Κοκκινάκη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...