Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Επίσκεψη Συγγραφέων στο σχολείο μας


Το σχολείο μας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019 οι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Αγγελική Βαρελλά και Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, στο πλαίσιο του τοπικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Η φαντασία…πάει σχολείο», που διενεργείται για 5η φορά σε όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του νομού Καστοριάς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις συγγραφείς, βιβλία των οποίων είχαν διαβάσει την προηγούμενη περίοδο, να συνομιλήσουν μαζί τους και να παρουσιάσουν εργασίες και δράσεις που υλοποίησαν με αφορμή τα βιβλία. Κατά κοινή ομολογία, οι συγγραφείς ενθουσιάστηκαν από τα παιδιά μας, με το εύρος και την ποιότητα των ερωτήσεων και των προβληματισμών τους, αποδεικνύοντας τη θετική τους στάση προς τη λογοτεχνία και τα βιβλία.
Την ίδια ημέρα έγιναν και τα εγκαίνια της νεοϊδρυθείσας σχολικής μας βιβλιοθήκης, όπου την καθιερωμένη κορδέλα έκοψε, η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών, Αγγελική Βαρελλά. Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε η χορωδιακή μας ομάδα, που τραγούδησε τραγούδια για την άνοιξη με την καθοδήγηση της δασκάλας Μουσικής του σχολείου μας, της κ. Ελπίδας Σίσκου.
Ευχαριστούμε θερμά τις συγγραφείς για την αγάπη τους προς τα παιδιά, την οποία εκφράζουν με απαράμμιλη φαντασία και δημιουργικότητα τόσο στα εξαιρετικής ποιότητας βιβλία τους όσο και στις δια ζώσης συναντήσεις τους.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους γονείς, οι οποίοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ώστε να διαμορφωθεί η σχολική μας βιβλιοθήκη σε έναν πολύ ζεστό και καλαίσθητο χώρο, έτοιμο να φιλοξενεί τις αναγνωστικές μας απολαύσεις.
Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς, τον αγαπητό μας συνάδελφο, δάσκαλο εικαστικών κ. Βαγγέλη Σταυρόπουλο για την ωραιότατη τοιχοιγραφία που φιλοτέχνησε στο χώρο της βιβλιοθήκης.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...