Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη


Μία ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη στον Υδρο-Ηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ, κοντά στην Σφηκιά, πραγματοποίησαν την  Παρασκευή 18- 05-2018, οι Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας.
Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργεί το εργοστάσιο με την τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε με το Φράγμα του Αλιάκμονα. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για την λειτουργία κάθε τμήματος. Είδαν την αίθουσα ελέγχου παραγωγής ενέργειας, τους στροβίλους και τις γεννήτριες.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την πανέμορφη αρχαία πόλη Βεργίνα.
 Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο μαθαίνοντας την Ιστορία για την Ιερή πρωτεύουσα των Μακεδόνων Αιγές, για το Βασιλιά Φίλιππο Β΄ και τον γιο του Μέγα Αλέξανδρο.
Έμειναν άφωνοι από τα εντυπωσιακά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν θαυμάζοντας τους Μακεδονικούς Τάφους. Είδανε τους ημικίονες, τη μαρμάρινη θύρα, τα τρίγλυφα και τις μετόπες. Εντυπωσιάστηκαν από την χρυσελεφάντινη ασπίδα και τη χρυσοποίκιλτη πανοπλία του Φιλίππου Β΄, το χρυσό στεφάνι από φύλλα βαλανιδιάς, το κυκλικό ασημένιο-επίχρυσο διάδημα σύμβολο ιερατικού αξιώματος του βασιλιά Φιλίππου.  


 Η ολοήμερη εκδρομή μας έληξε με την επίσκεψή μας στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Πρόκειται για το ωραιότερο πλατανόδασος αναψυχής της Ελλάδας. Μέσα στο πάρκο κυλάει το πεντακάθαρο ποτάμι της Αράπιτσας, καθώς οι πηγές του βρίσκονται μέσα στα όρια του άλσους.Οι μαθητές μας περπάτησαν ανάμεσα στις καταπράσινες εκτάσεις με πλατάνια, βελανιδιές, καρυδιές, φλαμουριές, ιτιές, σκλήθρα και φυσικό γκαζόν, στις λιμνούλες με πάπιες και πέστροφες και τα ξύλινα γεφυράκια. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...