Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη στην Έκθεση της Τροχαίας Καστοριάς



Στις 22 Νοεμβρίου οι τάξεις Α΄, Β΄, Δ΄ , Ε΄ επισκεφτήκαμε την Έκθεση Τροχαίας στο Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, που διοργάνωσε τo Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτή σύγκρουσης, ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης  και τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής,  ενώ στην αμφιθεατρική αίθουσα  προβλήθηκε ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό.
Καθ΄όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα. Παράλληλα,  τους δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν εικόνες και βιωματικές εμπειρίες, που θα τα βοηθήσουν να εμπεδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κανόνες οδικής ασφάλειας.
Παράλληλα, τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν ως προς τον ορθό τρόπο οδήγησης και μεταφοράς επιβάτη με τη χρήση ειδικών παιδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ενημερώθηκαν για τον τεχνικό εξοπλισμό της Τροχαίας και έλαβαν, σχετικά με το αντικείμενο της Έκθεσης, αναμνηστικά δώρα.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...