Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη σε κτήμα      Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος, «Διόνυσος – κρασί – τρύγος – απόσταξη – η χαρά της ζωής», ασχολήθηκαν με τον πρωτογενή τομέα, μιας και είναι στο προσκήνιο αυτόν τον καιρό, και συγκεκριμένα με τα επαγγέλματα του αμπελουργού, του οινοποιού και του αποστάκτη.
        Έτσι, με βιωματική μάθηση, επισκέφθηκαν τον αμπελώνα του αγαπητού συναδέλφου, Στ. Φόρλιακα, και αφού έμαθαν τα μυστικά του αμπελιού, προχώρησαν στον τρύγο, στην πολτοποίηση του καρπού για την παραγωγή μούστου, και τέλος, στην εμφιάλωση του περσινού κρασιού.
     Αργότερα, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, οι μαθητές-τριες επισκέφθηκαν το αποστακτήριο – καζάνι – των αδερφών Γ. Κυριάζου, στο Άργος Ορεστικό, και γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης.
   Βέβαια, για να είναι οποιοδήποτε μάθημα ελκυστικό, πρέπει να εμπεριέχει παιχνίδι και φαγητό! Κι αυτό κάναμε. Τα παιδιά απόλαυσαν το χώρο και το παιχνίδι κι έψησαν κι έφαγαν διάφορες λιχουδιές, όπως επιβάλλει και το πρωτόκολλο σ΄ αυτές τις περιπτώσεις!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τους αδερφούς Κυριάζου, τον Κώστα και τον Βύρωνα, καθώς και τον εξαίρετο συνάδελφο, Στέλιο Φόρλιακα, για τη φιλοξενία τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...