Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Τελετή Λήξης

Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Σχολείου μας την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. Μια γιορτή προς τιμήν των μαθητών μας, των γονιών και των δασκάλων τους. 
Η βραδιά έκλεισε με αναμνηστικά δώρα που δόθηκαν στους μαθητές της Στ΄ τάξης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και επισφραγίστηκε με τις ευχές όλων μας για ένα δυνατό και δημιουργικό ξεκίνημά τους στο Γυμνάσιο.
Στιγμές μοναδικές, χειροκροτήματα δυνατά και έντονη συγκίνηση για μια ακόμα σχολική χρονιά που έφτασε στο τέλος.
Ευχαριστούμε θερμά τη γυμνάστριά μας κ. Κράτσιου Πόπη για την επιμέλεια των τραγουδιών και των χορευτικών. Ευχαριστούμε όμως και όλους όσους συνετέλεσαν στην προσπάθειά μας αυτή καταθέτοντας την ψυχή και το χαμόγελό τους.

Έπαινος για προγράμματα και δράσεις για το προσφυγικό

Το σχολείο μας διακρίθηκε λαμβάνοντας έπαινο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις 10-5-2016 και αφορούσε δράσεις και προγράμματα καλών πρακτικών για το προσφυγικό ζήτημα.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Μεγάλη επιτυχία στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς που συμμετείχαν στη Β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από όλη την Ελλάδα, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, είχαν μεγάλες επιτυχίες και  βραβεύθηκαν για τις εξαίρετες επιδόσεις τους.

Η μαθήτρια της Στ΄ τάξης  Παναγιώτα Μπατσέλα κατέκτησε δεύτερο βραβείο,  οι μαθητές της Ε΄ τάξης Μαρία Ιωννίδου και  Γιάννος-Λυμπέρης Κουμπάνης  τρίτο βραβείο, ενώ έπαινο πήρε η μαθήτρια  Αφροδίτη Παπαδοπούλου  της Ε΄ τάξης .

Αξίζει να αναφερθεί ότι το  4ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε για τρίτη χρονιά  στο διαγωνισμό αυτό με έξι μαθητές, δύο από την Στ΄ τάξη και τέσσερις από την Ε΄. Τέσσερις από τους έξι μαθητές του σχολείου ήταν ανάμεσα στους νικητές και με πολύ καλές επιδόσεις.

Πολύ λίγα δημόσια σχολεία της χώρας, πόσο μάλιστα της περιφέρειας, κατάφεραν να έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, σε ένα πανελλήνιο διαγωνισμό όπου συμμετέχουν μαθητές από πρότυπα, πειραματικά σχολεία, κολλέγια κ.λ.π.  από όλη την Ελλάδα.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και καλή πρόοδο! 

https://youtu.be/FR7P2A23ge8

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το πρόγραμμα για την τελευταία ημέρα, Tετάρτη 15-06-2016, θα είναι το εξής:
  • Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει κανονικά και στις 09:15, θα παρουσιαστεί η αποχαιρετιστήρια γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.
  • Στις 10:30  οι δάσκαλοι/ες όλων των τάξεων θα ενημερώσουν και θα παραδώσουν τους Τίτλους  Προόδου και τη Βαθμολογία του Γ΄ Τριμήνου στους γονείς των μαθητών/τριών.


  • Το απόγευμα της ίδιας μέρας και από ώρα 19:00 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διοργανώνει με τραγούδι – χορό – φαγητό την αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή. Οι μαθητές όλων των τάξεων θα παρουσιάσουν χορευτικά και θα γίνει απονομή αναμνηστικών στην ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας.

                   Σας ευχόμαστε ολόψυχα   ΚΑΛΕΣ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΚΑΙ  ΚΑΛΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

                                 Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία
                 Η Δ/ντρια του Σχολείου και το Διδακτικό ΠροσωπικόΤρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη γεωπόνου στο σχολείο μαςΣτα πλαίσια του προγράμματος «Το δάσος» που υλοποίησαν οι Β1΄και Β2΄τάξεις του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε, επισκέφτηκε την τάξη μας ο γεωπόνος κ.Κίτσος Απόστολος και μας μίλησε για τα φυτά, τα δάση και τη χρησιμότητά τους.Στο τέλος φυτέψαμε λουλούδια στα παρτέρια μπροστά στο σχολείο μας.Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κίτσο για τη βοήθειά του.
 

Επίσκεψη στον Λιμναίο Οικισμό


Την Τρίτη στις 7-6-2016 οι Α΄ , Β΄ , Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον  Νεολιθικό  Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό.Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην περιοχή ‘νησί’ όπου φιλοξενούνται το πρώτο οικομουσείο της χώρας μας, καθώς κι ένας μουσειακός χώρος με εκθέματα από τις ανασκαφές που έγιναν εκεί.Η Β΄ τάξη ευχαριστεί θερμά τον κ. Ζιώγα Νικόλαο, πρόεδρο των Αστικών Καστοριάς και γονέα μαθήτριας της τάξης μας, για τη δωρεάν μεταφορά στον Λιμναίο Οικισμό των μαθητών με αστικό λεωφορείο.
 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Φιλιατών Στις  6 & 7 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών μας προγραμμάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης πραγματοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Φιλιατών με τίτλο του προγράμματος :«Καλαμάς-Αχέροντας, στο ρου του χρόνου και της φύσης» , το οποίο περιελάμβανε:
Παρόχθια διαδρομή στον ποταμό Καλαμά - Ανάβαση στη σκάλα «Ζωργιάνου» -  Παρατήρηση ελέγχου διάβασης μικρών στενών Καλαμά- Ενημέρωση και παρατήρηση   της υπόγειας στοάς-χώρου ταφής κατά τη Λίθινη Εποχή – Γέφυρα Μενίνας-Νεκρομαντείο Αχέροντα.

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Έδεσσας-ΓιαννιτσώνΤην Τετάρτη 1-6-2016 η Γ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το ΚΠΕ της  Έδεσσας-Γιαννιτσών και παρακολούθησε το πρόγραμμα Το  Υπαίθριο  Μουσείο  Νερού  Έδεσσας
  Οι  μαθητές  μέσα  από  ένα  κυνήγι  θησαυρού,  με  οδηγό  το  νερό  και  με  ευχάριστο τρόπο παίζοντας  κι  αυτενεργώντας,  έμαθαν
…για  την  αξιοποίηση  της    ενέργειας  του  νερού
…να  αναγνωρίζουν  τα  φυτά  του  πάρκου
…για  τα  διαφορετικά  οικοσυστήματα  υδρόβιων  οργανισμών
…για  τα  είδη  της  υδρόβιας  πανίδας  και  χλωρίδας  της  περιοχής
…να  ταξινομούν  δένδρα  του  πάρκου
…πως   δημιουργούνται  τα  σπήλαια   και
…για  το  σχηματισμό  του  καταρράκτη
Ευχαριστούμε την Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Έδεσσας-Γιαννιτσών  για το κλίμα  εγρήγορσης, ομαδικότητας, συνεργασίας, υπευθυνότητας  και μεθοδικότητας που απόλαυσαν οι μικροί μαθητές μας.


1ο Μαθητικό Συνέδριο Καστοριάς
Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 το σχολείο μας πήρε μέρος στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο που οργάνωσε η μαθητική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με θέμα: «Τα παιδιά παρουσιάζουν, οι μεγάλοι…σιωπούν» με τα εξής προγράμματα
Β΄1+Β΄2 «Οι περιπέτειες του δάσους»
Ε΄1+Ε΄2 «Η Καστοριανή παράδοση στο παρόν και το μέλλον»
Στ΄ «Απειλούμενα είδη ζωικού βασιλείου στην Ευρώπη:Η νανόχηνα»
 Στρογγυλό τραπέζι: Τα  6 «σκεπτόμενα» καπέλα του de Bono με θέμα: «Τι σημαίνει για μένα το σχολείο»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...