Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τένις στα Σχολεία» της  Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.),το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας και συμμετείχε στην παρουσίαση του αθλήματος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Μιχάλη Αδάλογλου και της γυμνάστριας κ. Κράτσιου Καλλιόπης.
Τα παιδιά, όλων των τάξεων, πληροφορήθηκαν για τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το Τένις και τον αθλητισμό γενικότερα, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, στο ωραίο αυτό άθλημα, γεμίζοντας χαρά, ικανοποίηση και ενθουσιασμό.
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δραστηριότητες επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι παιδεία και αθλητισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και ότι βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...