Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εκδρομή στην Αθήνα

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δ. Σ. Καστοριάς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα στις 8, 9 και 10 Μαΐου 2015.
Την Παρασκευή 8 Μαΐου επισκεφθήκαμε το μουσείο των Θερμοπυλών , ένα ιδιαίτερο μουσείο, όπου δεν εκτίθενται καθόλου αρχαία ευρήματα, αλλά χρησιμοποιείται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για να αφηγηθεί την ιστορία του τόπου με τρόπο σχεδόν βιωματικό..
Την ίδια ημέρα οι μαθητές μας ψυχαγωγήθηκαν στον όμορφο κόσμο των παιχνιδιών του ALLOU FAN PARK .
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί γονείς τους είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα πιο αξιόλογα μνημεία της πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Το Σάββατο 9 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης  και στη συνέχεια την Ακρόπολη. Πάνω στον ιερό βράχο μπορούσε να δει κανείς όλες τις φυλές και τις ηλικίες. Ήταν πολύ συγκινητική η εικόνα των ηλικιωμένων τουριστών που κινούνταν με μπαστούνι ή υποβαστάζονταν από τον/τη συνοδό τους και που είχαν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτούν και να θαυμάσουν την Ακρόπολη. Όσο για το μουσείο της Ακρόπολης, δίκαια θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο. Η εσωτερική του διαρρύθμιση βοηθάει στο να αναδεικνύονται με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα πολύτιμα εκθέματά του.

Την ίδια μέρα επισκεφτήκαμε τη Βουλή και είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους χώρους του ναού της Δημοκρατίας. Καθίσαμε στα έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής και  ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες όπου φιλοξενούνται κειμήλια από σημαντικά για την ιστορία της Ελλάδας πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επίσης παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς με τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την Κυριακή 10 Μαΐου, πριν αναχωρήσουμε από την Αθήνα, επισκεφτήκαμε το Αττικό Πάρκο. Το Αττικό Πάρκο είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που προβάλλει στους επισκέπτες του την ανάγκη να προστατέψουμε την άγρια φύση και το περιβάλλον.  Οι μαθητές μας ανακάλυψαν τον μαγευτικό κόσμο του ζωικού βασιλείου, μέσα από την παρατήρηση 2.000 ζώων από 350 διαφορετικά είδη.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των θαλάσσιων θηλαστικών που παρακολουθήσαμε ,  γνωρίσαμε καλύτερα τα δελφίνια , τα πανέμορφα αυτά ζώα,  μάθαμε για τις απειλές που αντιμετωπίζουν , έτσι ώστε να διαδώσουμε το μήνυμα για την προστασία τους στη φύση. 
Ήταν μια εκδρομή που θα την θυμούνται μικροί και μεγάλοι με αγάπη και νοσταλγία.


Εκπαιδευτικοί συνοδοί: Τσουμαροπούλου Σταυρούλα

                                            Μικροπούλου Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...