Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε’ ΤΑΞΗΣ

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα «Περιβάλλον και Ενέργεια» η τάξη μας ταξίδεψε στη Φλώρινα και επισκέφθηκε  το ΚΠΕ Μελίτης, το ορυχείο Αχλάδας  και τον ΑΗΣ Μελίτης.
 Στο ΚΠΕ Μελίτης οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Άνθρακες ο Θησαυρός» μέσα από βιωματικές δράσεις και στη συνέχεια  επισκεφθήκαμε το ορυχείο Αχλάδας. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν  σε θέματα περιβάλλοντος ( εξοικονόμηση  ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά. )
Ευχαριστούμε πολύ όλη την ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης για τη φιλοξενία και την ενημέρωση.
Ακολούθησε  επίσκεψη στον ΑΗΣ Μελίτης και περιηγηθήκαμε έξω και μέσα στον σταθμό όπου μας  έγινε ενημέρωση για την λειτουργία της πιο σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας συνολικής ισχύος 330 MW, με εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη και αντιρρυπαντική τεχνολογία που τον καθιστά υπόδειγμα περιβαλλοντικής διαχείρισης και συμπεριφοράς.
Οι μαθητές είδαν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες των εργαζομένων, την επικινδυνότητα στην εργασία τους αλλά το σημαντικό έργο που επιτελούν για να έχουμε όλοι το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια μας.
Οι μαθητές της Ε΄ Ταξης και οι  εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν  Ηλίας Δαφόπουλος  και Ηλίας Χατζηωαννίδης  έμειναν ενθουσιασμένοι για την μοναδική εμπειρία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  το Διευθυντή του ΑΗΣ Μελίτης  κ. Λοβάτση Κ. για τη φιλοξενία και την ενημέρωση  καθώς και  τον κ. Γώγο Πέτρο, την κ. Κωνσταντινοπούλου Ελ., την κ.Πετκάνη Ζωή, τον κ. Κωνσταντινόπουλο Π.  και όλο το προσωπικό για την περιήγηση έξω και μέσα στον σταθμό.  

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ   
      
ΗΛΙΑΣ ΔΑΦΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...