Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Μας περιβάλλει ο κόσμος των πουλιών

  Η ΣΤ' Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9:00 το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Καστοριάς, με θέμα "Μας περιβάλλει ο κόσμος των πουλιών".

  Εκεί μας υποδέχθηκε ο κ. Τάσος ως υπεύθυνος του Κέντρου, ο οποίος μαζί με την συνεργάτιδα του κ. Μάχη μας ενημέρωσαν για τον κόσμο των πουλιών. Στην συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και αφού κατηφορίσαμε προς την λίμνη προσπαθούσαμε να βρούμε πολλά από τα πουλιά για τα οποία είχαμε συζητήσει. Για κάθε πουλί που βρίσκαμε γράφαμε τα χαρακτηριστικά του και τα ζωγραφίζαμε.

  Αργότερα αφού προχωρήσαμε κατά μήκος της λίμνης και φτάσαμε σε ένα πανέμορφο κιόσκι παίξαμε το παιχνίδι "σταθμοί μετανάστευσης", το οποίο όλα τα παιδιά απολαύσαμε αφού ήταν κάτι εντελώς καινούριο, δια-παιδαγωγικό και διασκεδαστικό.

  Τέλος επιστρέψαμε στο κέντρο όπου και κάναμε τον απολογισμό των πουλιών που βρήκαμε, ευχαριστήσαμε τους υπεύθυνους για το χρόνο που μας αφιέρωσαν, κεραστήκαμε σάντουιτς και νερά και φύγαμε για το σχολείο μας με το αστικό και την συνοδεία της κ Δήμητρας.


  Ήταν μια επίσκεψη που θα μας μείνει αξέχαστη διότι μάθαμε πράγματα διασκεδάζοντας. 

                                                                                                    Η Γραμματέας της 
                                                                                         ΣΤ΄ Τάξης του 
                                                                                        4ου Δημοτικού Σχολείο 
                                                                                       Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...