Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Αγώνες στίβου

Τα παιδιά της Ε' και τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 συμμετείχαν στους αγώνες στίβου στις 29/5/2012 που έγιναν στο γήπεδο της πόλης μας. 
Κυρίαρχο στοιχείο στους αγώνες αυτούς ήταν η ομαδικότητα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν για τις επιδόσεις, την προσπάθεια και την υπευθυνότητά τους. 
Συγχαρητήρια!

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα Μετέωρα


Στις 25-5-2012 οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων πήγαν εκδρομή στα Μετέωρα και στα Τρίκαλα. Η πρώτη στάση για ξεκούραση και για παιχνίδι ήταν στη Μύκανη Τρικάλων.
Επόμενη στάση τα Μετέωρα. Οι μαθητές πλησιάζοντας τα Μετέωρα εντυπωσιάστηκαν τόσο που δε σταμάτησαν να βγάζουν φωτογραφίες, μέχρι την ώρα που έφτασαν στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο Μεγάλο Μετέωρο.

146 απότομα και ακανόνιστα σκαλιά τους οδήγησαν στην Ιερά Μονή. Εκεί θαύμασαν τις τοιχογραφίες, το σκευοφυλάκιο, τα παλιά μαγειρεία, το κελάρι και το μουσείο με τα αξιόλογα εκθέματα . Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αυλές του μοναστηριού και θαύμασαν την υπέροχη θέα προς τον Πηνειό ποταμό και το όρος Κόζιακα.
Η εκδρομή συνεχίστηκε στην πόλη των Τρικάλων. Οι μαθητές απόλαυσαν το φαγητό τους στο Φρούριο, το κόσμημα της πόλης. Έπειτα επισκέφτηκαν τον Πύργο του Ρολογιού και απόλαυσαν την πόλη των Τρικάλων από ψηλά και ένα μεγάλο μέρος του Θεσσαλικού κάμπου. 

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα


Η  ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας αναχώρησε στις 19 Μαΐου για την εκπαιδευτική τριήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών: κ. Σαμαρά Δήμητρας και κ. Πανταζόπουλου Ιωάννη, καθώς και των γονέων-κηδεμόνων τους.
Επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους , το Πολεμικό Μουσείο, τον Ιερό Βράχο και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Βουλή των Ελλήνων και το Πλωτό Μουσείο Αβέρωφ. Οι εντυπώσεις όλων ήταν πολύ ωραίες ενώ και ο καιρός ήταν σύμμαχος σε όλες τις δράσεις του τριημέρου.   

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Επίσκεψη διαιτολόγου στην τάξη μας.


Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που πραγματοποιεί η τάξη μας Α'2, μας επισκέφθηκε η διαιτολόγος - διατροφολόγος  κ. Θωμαή Κογιοπούλου η οποία είναι και μητέρα μαθήτριας  της τάξης μας.
Η κ. Κογιοπούλου μάς  αφηγήθηκε το παραμύθι με τον Ορέστη, έναν αθλητή που όταν έμαθε να τρώει  σωστά γινόταν ολοένα και καλύτερος.
Μας παρουσίασε  την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής και μας εξήγησε πού τοποθετούμε κάθε τρόφιμο ανάλογα με την ομάδα που ανήκει.
Ακόμα συζητήσαμε για τις καλές συνήθειες στη διατροφή μας και για κάποιες συνήθειες που θα πρέπει να αποφεύγουμε.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν συμπλήρωσαν μόνα τους την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής και περιεργάστηκαν τα τρόφιμα.
Στο τέλος παίξαμε διάφορα παιχνίδια και  η διαιτολόγος μοίρασε στα παιδιά ενημερωτικό φυλλάδιο σωστής διατροφής.
Tην ευχαριστούμε πολύ!

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Διδακτικές επισκέψεις σε επιλεγμένους αθλητικούς χώρους (Kid’s Athletic)


Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2012.

Τη γνωριμία τους με τα αγωνίσματα του Στίβου με την εποπτεία έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής οι μαθητές τη βίωσαν μέσω ενός προγράμματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το ΄Kids  Athletic΄. Σκοπός του προγράμματος είναι να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από έναν συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το ΄Τeam event for children΄. To πρόγραμμα αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου, β) τις ρίψεις και γ) τα άλματα.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Ενημέρωση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς οργανώνει εκδρομή στη Θεσσαλονίκη για την Έκθεση Βιβλίου το Σάββατο 26 Μαΐου. Παράλληλα με την έκθεση βιβλίου διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά, στις οποίες θα συμμετέχουν τα παιδιά δωρεάν. 
Αναχώρηση  8.00 π.μ από το πάρκιγκ της Δημοτικής αγοράς.
Παρακαλείται όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει να δηλώσει συμμετοχή μέχρι 15 Μαΐου , στο τηλέφωνο 2467028195, στο e-mail kastlibr@otenet.gr ή μέσω facebook .
Κόστος συμμετοχής εισιτηρίου περίπου 10 € κατά άτομο

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Πρόσκληση Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, καλεί σε συνάντηση τους γονείς των μαθητών της ΣΤ' Τάξης, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρα 4:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική εκδρομή - επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ' στην Αθήνα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...