Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικο ξεφάντωμα

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στα χορευτικά δρώμενα που προετοίμασαν οι γυμναστές του σχολείου και ξεφάντωσαν!!Τα όμορφα καρναβαλάκια μας απόλαυσαν τις νόστιμες λιχουδιές του μπουφέ, χόρεψαν, γέλασαν και διασκέδασαν με τη ψυχή τους! Τέλος, κληρώθηκαν διάφορα δώρα και οι τυχεροί ήταν πολλοί!!
Και του χρόνου με υγεία!

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Καστοριανών ( φορέων, συλλόγων, απλών πολιτών και ΜΑΘΗΤΏΝ )  στο κάλεσμα  για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να σταλούν στους συμπατριώτες μας στην Κεφαλονιά που δοκιμάστηκαν - για μια ακόμη φορά - απ’ τα χτυπήματα του εγκέλαδου. 

Εκεί που οι δυνάμεις της φύσης ισοπεδώνουν κάθε ανθρώπινο δημιούργημα, ένα πράγμα μένει ανέπαφο: η ανθρωπιά!

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ο δάσκαλός μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέραμε και εμείς !
                                                                                        

                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ
     
                                                                             Λοβάτσης  Δημήτρης


Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

H επίσκεψή μας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ τάξεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κοζάνη όπου παρακολούθησαν από τους συντελεστές του ΔΗ.ΠΕΘΕ τη θεατρική παράσταση: «Χίλιε και μία Νύχτες”. 
Στη σκηνή του θεάτρου φέτος ζωντάνεψαν ο Σεβάχ, ο Αλή μπαμπά με τους σαράντα κλέφτες του , ο Αλαντίν, όλοι πολυαγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών.
 Η παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. βασίζεται στις ομώνυμες μυθιστορηματικές ιστορίες της Ανατολής όπου πέντε σπονδυλωτές ιστορίες από το χτες στο σήμερα πραγματεύονται θέματα διαχρονικά όπως η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο έρωτας, η αλληλεγγύη, η επιμονή, το δικαίωμα στο όνειρο και πολλά άλλα, δοσμένα με μια σύγχρονη και φρέσκια σκηνοθετική ματιά.
 Το χιούμορ και η ευφάνταστη σκηνοθεσία κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών. Ο ενθουσιασμός τους δε ήταν έκδηλος όταν στο τέλος της παράστασης ανέβηκαν στο παλκοσένικο, συζήτησαν με τους ηθοποιούς , φωτογραφήθηκαν μαζί τους και πήραν τα πολυπόθητα αυτόγραφα.
Στο τέλος ο αποχαιρετισμός  συνοδεύτηκε με μια ευχή από όλους μας : «Και του Χρόνου!»

Ευχόμαστε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης να συνεχίσει να δίνει τέτοιες ποιοτικές παραστάσεις προς όφελος των μαθητών μας


Παιδαγωγική-επιμορφωτική συνάντηση

    Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δ.Σ. Καστοριάς στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση της Σχολικού Συμβούλου του σχολείου κας. Καζταρίδου Αλίκης, παρακολούθησαν τη δειγματική διδασκαλία που πραγματοποίησε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Κωνσταντίνος Γρομπανόπουλος με τους μαθητές του, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00-14:00 στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου με θέμα: «Η χρήση εργαλείων Web2 από τους μαθητές σε επαναληπτικό μάθημα στην ιστορία της Δ΄ τάξης. Μια άλλη διδακτική πρόταση».

   Ευχαριστούμε πολύ το συνάδελφο κ. Κ. Γρομπανόπουλο, τα παιδιά της Δ΄ τάξης που μοιράστηκαν μαζί μας μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα διδακτική πρόταση, καθώς και την κυρία Σύμβουλο η οποία πάντα στέκεται δίπλα μας αρωγός και συμπαραστάτης σε όλες μας τις προσπάθειες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...