Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Η εκδρομή της ΣΤ΄ Τάξης

Η ΣΤ΄ Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς την παρασκευή 18 Οκτωβρίου πήγε με το λεωφορείο στο κεφαλάρι και επισκέφθηκε το κτήμα του κ. Στέλιου γυμναστή του σχολείου,  όπου και και είδε τη διαδικασία του τρύγου και της παραγωγής μούστου με τη βοήθεια μιας ειδικής μηχανής.

Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου, άσκηση ετοιμότητας σεισμού ενώ στην συνέχεια ακολούθησε σχετική ενημέρωση-επίδειξη από τους κυρίους Παπουτσίδη Δημήτριο (Πυραγός) και Ιωαννίδη Αθανάσιο (Υποπυραγός), τους οποίους και ευχαριστούμε καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση τους στην πρόσκλησή μας.

Εορτασμός Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 το σχολείο μας τίμησε την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Η εκδήλωση περιείχε ομιλία της κ. Καρασσαβίδου Ευμορφίλης δασκάλας της Γ'2 Τάξης με αναφορά στους αγώνες και τις θυσίες των επωνύμων και ανωνύμων Μακεδονομάχων.
Η ομιλία πλαισιώθηκε με 2 δημοτικά τραγούδια της περιοχής μας από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Δούφλια με τίτλο "Δημοτικά τραγούδια της Άνω Μακεδονίας". 
Το 1ο ποίημα περιείχε το διάλογο της μάνας Μακεδόνισσας με το γιό της που θέλει να πάει να πολεμήσει με τον Παύλο Μελά και τα παλικάρια του.
Στην συνέχεια η ΣΤ΄τάξη έκανε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων Μακεδονομάχων που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο. 

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ

    Στις 1 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα: ‘Κατανοώντας τους φίλους’ από τις υπεύθυνες του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, Ν. Καστοριάς.
Η εκδήλωση βοήθησε τους μαθητές μας να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τον Αυτισμό.
Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες του προγράμματος για το χρόνο τους και ευχόμαστε να γίνονται πάντα τέτοιες δραστηριότητες.

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Αφή Ολυμπιακής Φλόγας

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκίνηση την τελετή αφής της Φλόγας των  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Sochi 2014» που έλαβε χώρα στην πόλη μας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Χειροκρότησαν θερμά τους λαμπαδηδρόμους μας, τους οποίους μάλιστα γνώρισαν από κοντά και φωτογραφήθηκαν με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο Χρυσόστομο Καραμανίδη.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...