Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Τα Γερμανικά σε κίνηση ξανά στο σχολείο μας


Η γλώσσα και ο πολιτισμός της Γερμανίας φορτώνονται σε ένα αυτοκίνητο και ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα “Γερμανικά σε Κίνηση” έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους κατοίκους ολόκληρης της χώρας με τα διαφορετικά πρόσωπα της Γερμανίας.
Τα “Γερμανικά σε Κίνηση” έφτασαν και πάλι  σήμερα στην Καστοριά και συγκεκριμένα στο 4ο Δημοτικό σχολείο της πόλης. Υπό την καθοδήγηση των δασκάλων και της καθηγήτριας των Γερμανικών κας Δέσποινας Μακρίδου, το σχολείο επισκέφτηκε το «Glossomobil». Τα παιδιά άκουσαν τραγούδια και χόρεψαν. Επίσης μαζί με τους δύο εκπαιδευτές, δημιούργησαν ένα μαγικό βιβλίο και χειροτεχνίες.
Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και διασκέδασαν πάρα πολύ. Μια πρωτοβουλία της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, του γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Κοπή βασιλόπιτας της Δ' Τάξης

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, η Δ' Τάξη έκοψε την βασιλόπιτάς της. Ο τυχερός ήταν ο Θανάσης που την ημέρα της ονομαστικής του εορτής κέρδισε το φλουρί. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχος και Χρόνια Πολλά! Το φλουρί συνοδευόταν από το βιβλίο της Λιάνας Δενεζάκη - "Μαρδούκ".


Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Παρέλαση καρναβαλιού

Το σχολείο μας συμμετείχε στα Ραγκουτσάρια κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 8ης Ιανουαρίου 2013 με το επίκαιρο θέμα "Φλόγες και Ξυλόσομπες". 
Θα θέλαμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε τους γονείς και τους μαθητές που συμμετείχαν με πολύ κέφι και ζωντάνια, καθώς και τον δάσκαλο της Δ' Τάξης κ. Δαφόπουλο Ηλία που ήταν ο εμψυχωτής της παρέας. 
Και του χρόνου με υγεία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...