Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Xριστουγεννιάτικο «κράκερ»

Η  Ε΄ τάξη του σχολείου μας αναβίωσε το βρετανικό έθιμο του χριστουγεννιάτικου κράκερ.  Το χριστουγεννιάτικο «κράκερ» είναι ένας κύλινδρος από χαρτόνι, τυλιγμένο με πολύχρωμο χαρτί, το οποίο περιέχει μικρά δωράκια, γλυκά και ένα ανέκδοτο. Δύο άτομα τραβούν από τις δύο πλευρές του και όταν αυτό σπάει, το περιεχόμενο εκτοξεύεται και  ανήκει σ’ αυτόν που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι. Τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους κράκερς με γλυκά και παιχνίδια που έφεραν από το σπίτι, μοιράστηκαν τη χαρά της ανταλλαγής των δώρων και ... το διασκέδασαν. Merry Christmas! Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ομάδα Hippo ξανά κοντά μας!
     Την Τετάρτη (12/12) και την Πέμπτη (13/12) παρακολουθήσαμε  την παιδική θεατρική παράσταση «Νιάρα» που παρουσίασε η ομάδα HIPPO στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, η οποία ασχολήθηκε  με ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα που απασχολεί τη σύγχρονη εκπαίδευση παγκοσμίως και που αφορά παιδιά όλων των ηλικιών: το bullying (εκφοβισμός παιδιού από παιδί, σχολική βία).
Την παράσταση ακολούθησαν  δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού εμπνευσμένες  από το θέαμα που παρακολούθησαν. Τα παιδιά έτσι μέσα από αυτοσχεδιασμούς και κινητικά παιχνίδια οδηγήθηκαν  σ’ ένα ευφάνταστο σύμπαν συναισθηματικής πληρότητας και επικοινώνησαν με έννοιες όπως συλλογικότητα, αλληλεγγύη, δημιουργικότητα, αυτοπραγμάτωση.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Άσκηση σεισμικής ετοιμότητας

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία άσκηση σεισμικής ετοιμότητας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σχέδιο σεισμού και εκτάκτων συνθηκών του σχολείου μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...