Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού από τους μαθητές της Γ' Τάξης.

ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη του περιβάλλοντος
ΑΣΚΗΣΗ: Πώς κατασκευάζουμε ένα χάρτη; Το παιχνίδι του "κρυμμένου θησαυρού".

Η κάθε ομάδα φτιάχνει από ένα χάρτη του "κρυμμένου θησαυρού".
Στο πίσω μέρος του χάρτη περιγράφει το θησαυρό.
Οι ομάδες ανταλλάσουν τους χάρτες και ψάχνουν για το θησαυρό.


Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Λειτουργία ομάδας γονέων, σε συνεργασία με τη ΔΙΕΞΟΔΟ

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης για γονείς και σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς και τη Διέυθυνση του Σχολείου μας, πρόκειται να λειτουργήσει Ομάδα Γονέων με παιδιά στο Δημοτικό.
Η έναρξη της ομάδας θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17:30 - 19:30 στο χώρο της Διεξόδου (Αθανασίου Διάκου και Θουκυδίδου).
Στόχος είναι η στήριξη του γονέα στο ρόλο του καθώς και η ενίσχυση της επικοινωνίας στην οικογένεια μέσα από την καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Η βασική θεματολογία θα αφορά κυρίως τις τεχνικές επικοινωνίας, τα συναισθήματα, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την θέσπιση ορίων αλλά και διάφορες άλλες θεματικές ανάλογα με τις προσδοκίες της ομάδας.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

Το τμήμα Α2 του σχολείου μας, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κ. Άλκηστης Παρχαρίδου και κ. Νίκου Χατζούλη, επισκέφτηκαν το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του κ. Καλαμπούκα.

Κοπή πίτας της Γ' Τάξης

Στο καθιερωμένο πρόγραμμα της κοπής της βασιλόπιτας, κόπηκαν δύο βασιλόπιτες τις οποίες τις έφτιαξαν οι μητέρες των μαθητών της Γ’ Τάξης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...