Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη γιατρών στο σχολείο μαςΤην Παρασκευή 3-03 & την Παρασκευή 31-03-2017 επισκέφτηκαν τις τάξεις Α΄και Γ΄1, οι γιατροί κ. Νίκα Θωμαή παιδίατρος και ο κ. Αυγίκος Κων/νος οφθαλμίατρος στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης έγινε παρουσίαση στο αμφιθέατρο του σχολείου μας σχετικά με το αντικείμενό τους και τους ευχαριστούμε θερμά.Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη ιατρών στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγιεινής Διατροφής και Στοματικής Υγείας” που υλοποιούν οι τάξεις Α1, Α2, Γ1, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας την οδοντίατρο κ.Βελισσαρίδου Νίνα,τη νοσηλεύτρια κ.Ψωμαδάκη Αθανασία και την παιδίατρο κ.Νίκα Θωμαή.Η ενημέρωση που μας πρόσφεραν   σχετικά με το αντικείμενό τους ήταν σημαντική και υπέροχή.Τις ευχαριστούμε θερμά!Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Ομάδα Γονέων με παιδιά στο Δημοτικό

Αγαπητοί Γονείς ,
η Σχολική Σύμβουλος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το Δήμο Καστοριάς, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καστοριάς και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης, σας ενημερώνει ότι πρόκειται να λειτουργήσει Ομάδα Γονέων με παιδιά στο Δημοτικό.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των γονέων στην ανάπτυξη του παιδιού κατά την περίοδο της παιδικής του ηλικίας, εκεί που αρχίζει να διαμορφώνει την προσωπικότητα του και χτίζει σταδιακά την αυτοεκτίμηση του. Η ομάδα γονέων έχει ως στόχο: την στήριξη του γονέα στο ρόλο του, καθώς και την ενίσχυση της επικοινωνίας στην οικογένεια μέσα από την καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Η θεματολογία θα αφορά κυρίως τις τεχνικές επικοινωνίας, τα συναισθήματα, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την θέσπιση ορίων αλλά και διάφορες άλλες θεματικές ανάλογα με τις προσδοκίες της ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο προσδοκούμε να επεξεργαστούν τα θέματα (ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας) θα είναι ο βιωματικός, δηλαδή τα μέλη της ομάδας θα αναλύσουν τα θέματα μέσα από ασκήσεις με συζητήσεις ή ακόμα και με παιγνιώδη τρόπο, ώστε να εξοικειωθούν ακόμα καλύτερα με τα διάφορα θέματα που θα αναλυθούν. 
Η λειτουργία της ομάδας έχει ως εξής: Θα πραγματοποιηθούν 6 – 8 δίωρες συναντήσεις, μία κάθε εβδομάδα και το μέγεθος της ομάδας θα εξαρτηθεί από την δική σας συμμετοχή.
Το συντονισμό της ομάδας θα έχει η κ. Χριστοφίδου Ειρήνη – MSc Ψυχολόγος Υγείας.

Η έναρξη της ομάδας θα γίνει την Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00 – 19:00 στο χώρο του Σχολείου. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...