Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, που έγινε  στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Το πνεύμα που διέπει την ημέρα αυτή είναι: «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό».Το μήνυμα του εορτασμού είναι η ηθική και υλική ωφέλεια για αυτόν που αποταμιεύει.
Πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κ. Κράτσιου Πόπη, γυμνάστρια του σχολείου μας με θέμα: “Η αποταμίευση”.

28η Οκτωβρίου

   Την Παρασκευή, ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Σχολείου μας, με τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες πήραν μέρος στη δοξολογία και στην καθιερωμένη παρέλαση, δίνοντας τον  καλύτερό τους εαυτό. Ανταμοιβή τους, θερμά  χειροκροτήματα. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: ο Γυμναστής μας κ. Φόρλιακας Στέλιος και οι Εκπαιδευτικοί των Ε΄ και  Στ΄ τάξεων αντίστοιχα κ. Χατζηϊωαννίδης Ηλίας και κ. Καρανικόλας Θωμάς. Θερμά Συγχαρητήρια!
 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

    Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ευχαριστούμε τους μαθητές της Δ΄ τάξης και τις δασκάλες τους κ. Βόλτση Αγγελική και κ. Τσουμαροπούλου Σταυρούλα για την υπέροχη γιορτή που μας χάρισαν με τίτλο "Γράμματα από το Μέτωπο", για τη συγκίνηση και την εθνική υπερηφάνεια που μας έκαναν να νιώσουμε.
Ευχαριστούμε επίσης τον εικαστικό μας κ. Ντέμκα Μάρκο για τα πολύ όμορφα σκηνικά που φιλοτέχνησε, την καθηγήτριά μας των Αγγλικών κ. Καρβουνίδου Μελίνα και τον μουσικό μας κ. Χασιώτη Αναστάσιο.
Στη συνέχεια το σχολείο μας πήρε μέρος στην κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΤην Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Για το λόγο αυτό, το σχολείο (πρωινό – ολοήμερο) θα παραμείνει κλειστό.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση

Την Πέμπτη, 27-10-2016, το σχολείο θα συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η γιορτή θα αρχίσει στις 10:00  και θα τη διοργανώσει η  Γ΄ και  η  Δ΄ τάξη. Οι μαθητές θα έρθουν χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν στις 11:15 εκτός από την ΣΤ΄ τάξη η οποία θα παραστεί στην κατάθεση στεφάνου που θα γίνει στην πλατεία Μακεδονομάχων. Το Ολοήμερο τμήμα του σχολείου δε θα λειτουργήσει.

Την Παρασκευή, 28-10-2016, το τμήμα της παρέλασης θα βρίσκεται στις 11.30 στο χώρο συνάντησης (Alea).

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη διατροφολόγου

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής τη Δευτέρα 17-10-2016 καλέσαμε στο σχολείο τη διατροφολόγο κ. Θωμαή Κογιοπούλου. Μας μίλησε για το πρωινό «Το κυριότερο γεύμα της ημέρας». Ευχαριστούμε πολύ την κ. Κογιοπούλου Θωμαή.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Την  Παρασκευή 14-10-2016 στο σχολείο μας  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση (σχολική εορτή) προς τιμήν των επώνυμων καθώς και των χιλιάδων ανώνυμων Ελλήνων  που έλαβαν μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα.


Το ιστορικό παρουσίασε ο δάσκαλος κ. Ηλίας Χατζηιωαννίδης.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε κτήμα

    Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εξορμήσεων η Στ΄ τάξη του σχολείου μας, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 με τη συνοδεία του δασκάλου της κ. Καρανικόλα Θωμά και της γυμνάστριάς μας κ. Κράτσιου Πόπη, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο βιολογικό αμπελώνα του συναδέλφου μας γυμναστή κ. Στέλιου Φόρλιακα.
Εκεί μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεθόδους παραγωγής κρασιού, την εμφιάλωσή του και την αποθήκευσή του. Όμως το  πραγματικό πανηγύρι έγινε όταν τα παιδιά έκοψαν και μετέφεραν τα σταφύλια στο πατητήρι. Τα πάτησαν, παίρνοντας σα δώρο για τον κόπο τους και την προσπάθειά τους το δικό τους μούστο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία επίσης  να πλάσουν και να ψήσουν μουστοκούλουρα στο φούρνο.
Ευχαριστούμε τον κ. Στέλιο Φόρλιακα και τη σύζυγό του κ. Μάχη για τη φιλοξενία τους. Τέτοιες ενέργειες αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί προβάλλουν την ελληνική μας παράδοση, τα ήθη και έθιμά μας, τα ελληνικά προϊόντα.
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Kids' Athletics

      Τη Δευτέρα 3 0κτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: "Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας",  το σχολείο μας πήρε μέρος στο  πρόγραμμα Kids' Athletics, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καστοριάς. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν γιατί ήρθαν σε απευθείας επαφή με τον κλασικό αθλητισμό.
Ευχαριστούμε πολύ τη γυμνάστριά μας κ. Κράτσιου Πόπη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...