Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Παρακολούθηση της παράστασης «Μορμόλης»Την Τρίτη 12-04-2016 οι τάξεις  Β΄, Δ΄, Ε΄ και  Στ΄ παρακολούθησαν στη σκηνή της  αίθουσας «Αθανάσιος Χριστόπουλος»  από το «Σπασμένο Ρόδι» , την εξαιρετική παράσταση για μικρούς  και  μεγάλους  «Μορμόλης». 
 

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Επισκέψεις – Τουρνουά ποδοσφαίρου


    Την Πέμπτη 14-04-2016 οι  μαθητές των τάξεων Α΄και Β΄ επισκέφτηκαν το  Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς: Αρχοντικό Νεράντζη Αϊβάζη και  περιηγήθηκαν στην επιβλητική «κρεβάτα», το χώρο που φιλοξενούσε τις επίσημες τελετές και γιορτές, στον «καλόν οντά», καθώς και στο καλοκαιρινό καθημερινό δωμάτιο που σήμερα στεγάζει για τις ανάγκες του μουσείου την αναπαράσταση ενός εργαστηρίου γουνοποιίας.
   Οι μαθητές της Γ΄τάξης επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Δεληνάνειο και είδαν πώς οι παλιές Καστοριανές φύλαγαν στα σεντούκια τους αντικείμενα που τα είχαν είτε σαν κειμήλια είτε σαν προικιά, καθώς και υφαντά, πλεκτά, ρούχα, εσώρουχα και ένα μοναδικό φωτογραφικό υλικό και τα «στρωσίδια» της παλιάς Καστοριάς.
   Οι μαθητές της Δ΄τάξης θαύμασαν στο Μουσείο Ενδυματολογίας τις συλλογές κοσμημάτων και νομισμάτων όπως και  τη μεγάλη ποικιλία στολών, που οι Καστοριανοί χρησιμοποιούσαν σε απλές και επίσημες στιγμές της ζωής τους.
   Ευχαριστούμε θερμά τους ξεναγούς των Μουσείων.
   Οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄τάξεων επισκέφτηκαν  το χώρο αναψυχής και αθλητισμού στην περιοχή της Χλόης και πραγματοποίησαν εσωτερικό τουρνουά ποδοσφαίρου.
  

Σχολική Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016

Το σχολείο μας υλοποίησε το πρόγραμμα «Σχολική Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016», με σκοπό την εφαρμογή των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη στα σχολεία. Οι μαθητές ζωγράφισαν , ξεχορτάριασαν και φύτεψαν στα παρτέρια του σχολείου, συμμετείχαν εθελοντικά στον καθαρισμό στις περιοχές του Ντολτσού και της Χλόης , κρέμασαν σχετικές πινακίδες στην παιδική χαρά, δημιούργησαν κάδους ανακύκλωσης για χαρτί , γυαλί και πλαστικό , κατασκεύασαν ρομποτάκια από ανακυκλώσιμα υλικά , διάβασαν το βιβλίο «Η κ. Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών» της Μαρίας Ζαχαριουδάκη , είναι μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε. Τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται και να νοιάζονται για το περιβάλλον , στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντικής συνείδησης και μία ανάσα ελπίδας για το περιβάλλον και τον τόπο μας. Μια όμορφη και πολύχρωμη δράση που μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία!

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Βιβλιοτρεχάλα

 Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς η Γ’ τάξη ασχολήθηκε με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και συμμετείχε στο διαγωνισμό της Βιβλιοτρεχάλας.

Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό δείγμα από τις εργασίες των παιδιών.

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Επίσκεψη της κ. Νάνσυ Χατζή στο σχολείο μας


Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (Σάββατο 2 Απριλίου) οι τάξεις Β1 και Β2 προσκαλέσαμε στην τάξη μας τη συγγραφέα κ. Νάνσυ Χατζή. Μιλήσαμε για τη συγγραφή ενός βιβλίου και λύθηκαν πολλές απορίες μας. Η συγγραφέας με μεγάλη χαρά και υπομονή απάντησε στις απορίες των παιδιών και μας βοήθησε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Την ευχαριστούμε θερμά και της ευχόμαστε να συνεχίσει να μας προσφέρει όμορφες στιγμές διαβάζοντας τα βιβλία της.

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Disco Party στο σχολείο μας

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας οργάνωσε Disco Party.Το αμφιθέατρο μετατράπηκε σε πίστα με ντισκόμπαλα, φωτορυθμικά και  dj τον γυμναστή μας κ. Στέλιο Φόρλιακα.Γονείς , μαθητές και δάσκαλοι με πολύ κέφι και διάθεση διασκεδάσαμε με την ψυχή μας.Η ζεστή ατμόσφαιρα ταξίδεψε και θύμισε στους μεγάλους , τα χρόνια που κι εκείνοι έφηβοι χόρευαν στις DISCO και διασκέδαζαν με έναν διαφορετικό - μοναδικό τρόπο απ΄ότι διασκεδάζουν σήμερα τα παιδιά μας. 
dISK

Διαδραστικός κινηματογράφος «Φωτόγραμμα»

     Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Φωτόγραμμα» με προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου. Συγκεκριμένα:                             
   Τα παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄ παρακολούθησαν «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο» (ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης) , γιατί πρέπει να αγαπούν και να βοηθούν τον άνθρωπο, να κάνουν φίλους και να είναι καλοί άνθρωποι.
   Τα παιδιά των τάξεων Γ΄ και Δ΄ παρακολούθησαν  «Αρχαία Ελλάδα» (Πολιτισμός) , η  Βασιλική και θεατές - μαθητές «ταξιδεύουν» στα σημαντικότερα Ελληνικά Μουσεία,  θαυμάζουν και αγαπούν τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας. Οδηγός τους η Θέμις Μπαζάκα.
   Τα παιδιά των τάξεων Ε΄ και Στ΄ παρακολούθησαν  «Ελλάδα:χώρα ποιητών και συγγραφέων» (Πολιτισμός), ο Δημήτρης και η Κατερίνα γνωρίζουν με απαράμιλλο, διασκεδαστικό τρόπο στους μικρούς τους  φίλους, τις άφθαρτες  ηθικές αξίες και τον αμύθητο πλούτο ιδεών που προσφέρουν η μελέτη και η εμβάθυνση στο έργο των Ελλήνων λογοτεχνών. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μιας χώρας  που κάθε γωνιά της αποκαλύπτει έναν λογοτεχνικό  θησαυρό.
    Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να δράσουν, να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν και να πάρουν  θετικά και σύγχρονα  εκπαιδευτικά μηνύματα για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και τον πολιτισμό.Υποδοχή και τελετή αφής Ολυμπιακής φλόγας


   Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο της  Α΄ Μαθητιάδας στη Δυτική Μακεδονία, το σχολείο μας πήρε μέρος με τα κορίτσια των Ε΄ και Στ΄ τάξεων  στην υποδοχή και τελετή αφής Ολυμπιακής φλόγας στο πάρκο Ολυμπιακής φλόγας  με το χορευτικό δρώμενο «Χορεύοντας με τους κύκλους και τις κορδέλες», συνοδεία τη σύνθεση του Στ. Σπανουδάκη: Aλέξανδρος ο Μέγας
   Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για την εκδήλωση και πραγματικά κατάφεραν να καταπλήξουν με τη σκηνική τους παρουσία τόσο τους δασκάλους τους, όσο και τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση.
   Η Μαθητιάδα αποτελεί μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με λαμπαδηδρομία στους 12 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την οποία βιώνονται σημαντικές εμπειρίες και ταυτόχρονα οι μαθητές «παιδεύονται» σε αξίες, αρχές και ιδανικά, τα οποία αφενός αντανακλούν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας (σεβασμός, συμμετοχή, ευγενής άμιλλα, αγωγή σώματος και πνεύματος) και αφετέρου αποτελούν βασικό συστατικό μιας υγιούς και προοδευτικής κοινωνίας (μέριμνα για το περιβάλλον, αλληλεγγύη των λαών, κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας), με στόχο τη δημιουργία του αυριανού ενεργού πολίτη.
   Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» και έχει ως στόχο να μπορέσουν οι μαθητές να βιώσουν τη χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι».
  Ευχαριστούμε θερμά τη γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Κράτσιου Καλλιόπη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...