Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Προσκλήση σε ενημερωτική συνάντηση

Το 4o Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση με εισηγήτριες τις Αναστασία Νανά, Ψυχολόγο και Ελένη Κωστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , που θα γίνει την Δευτέρα 1-2 -2016 και ώρα 18:00 -20:00.
Τα θέματα της συνάντησης έχουν ως εξής:
  • Ο ρόλος των ειδικοτήτων ψυχικής υγείας (σχολικός ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός) και η σημασία της προαγωγής της στο σχολικό περιβάλλον.
  • Τα συχνότερα προβλήματα των μαθητών στο σχολικό πλαίσιο.
  • Η σημασία της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας και της γονεϊκής εμπλοκής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

       Την Τρίτη 22 Δεκέμβρη τα παιδιά της Α΄ τάξης του σχολείου μας ανέβασαν το θεατρικό έργο «Τα αγγελάκια των Χριστουγέννων» και της Β΄τάξης το θεατρικό έργο «Ο τσαγκάρης». Με μεγάλη επιτυχία οι μικροί «ηθοποιοί» έπαιξαν και ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Τη γιορτή πλαισίωσε με τα τραγούδια της η χορωδία που την αποτελούσαν τα παιδιά της , Ε1΄ και ΣΤ΄ τάξης. Ήταν μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιορτή που παρουσίασαν χθες το απόγευμα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του  Σχολείου . Μια γιορτή που από ό,τι φάνηκε είχε απαιτήσεις και χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία προκειμένου να υλοποιηθεί. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του σχολείου, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία γιορτινή παράσταση με αρκετές εναλλαγές και ένα εντυπωσιακό μαύρο θέατρο! Έτσι εκτός από τη μουσική, το τραγούδι , μια ομάδα μαθητών φόρεσε μαύρα ρούχα, έβαψε το πρόσωπό της με μαύρο χρώμα και με υλικά που ανακλούσαν στους ειδικούς λαμπτήρες που είχαν τοποθετηθεί στη σκηνή, οι μαθητές δημιούργησαν μία εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη εικόνα , όχι μόνο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων εντός σχολείου, αλλά και ολόκληρης της πόλης . Το κοινό εκδήλωσε το θαυμασμό του με επιφωνήματα, επιδοκιμάζοντας τις προσπάθειες των παιδιών. 
      Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μήτση Καλλιόπη (καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής), την κ. Κράτσιου Καλλιόπη (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής), την κ. Πάτρα Ναούμα (Καθηγήτρια Αγγλικών) τον κ. Καραπέτσα Φώτη (Καθηγητή Μουσικής), την κ. Τσαντεκίδου Αθηνά (Δασκάλα της Α΄ τάξης), τις κκ. Βόλτση Αναστασία και Ελευθεριάδου Σοφία (Δασκάλες της Β΄  τάξης) και ιδιαιτέρως τον κ. Φόρλιακα Στέλιο (καθηγητής Φυσικής Αγωγής) ο οποίος επιμελήθηκε εξαιρετικά τα σκηνικά, το φωτισμό, τον ήχο, τη σκηνοθεσία και τη μοναδική παράσταση του μαύρου θεάτρου. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...