Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια

Μαθαίνοντας για τα έθιμα του Πάσχα στον τόπο μας, τα παιδιά της Ε' τάξης συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε με όλο μας το μεράκι και κέφι "Λαζαράκια". Τα ψήσαμε, τα φάγαμε και επειδή ήταν πολύ νόστιμα, βγήκαμε να τα μοιραστούμε με τους άρχοντες και τους κατοίκους της πόλης μας, τραγουδώντας τους τα κάλαντα του Λαζάρου.

Τα παιδιά της Ε' τάξης

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Επίσκεψη στο Δεληνάνειο Μουσείο

Την Τετάρτη 1η Απριλίου η τάξη μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δεληνάνειο Μουσείο. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από την κυρία Ασημίνα Ρίζου, είδανε τους χώρους του σπιτιού, παλιά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στη γούνα και όχι μόνο και φυσικά διάφορες τοπικές ενδυμασίες.

Ευχαριστούμε την κυρία Ασημίνα Ρίζου για την ευγενική και ζεστή ξενάγησή της!

Η Α' τάξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 31 Μαρτίου τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Εκεί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάρμεν». Συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με την όπερα.
Περάσαμε πολύ όμορφα και γι’ αυτό ευχαριστούμε τις υπεύθυνες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Εκδήλωση κατά του Διαδικτυακού Εκφοβισμού

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου με την πρωτοβουλία των υπευθύνων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού του Σχολείου, κ. Καρασαββίδου Ευμορφίλη και κ. Τσουμαροπούλου Σταυρούλα, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια , το  Σύλλογο Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς  καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου , οργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: « Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying) - Ψυχολογικές Επιπτώσεις»
Η ενημερωτική εκδήλωση περιείχε εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες:  την  κ. Χριστοφίδου Ειρήνη, Ψυχολόγο Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς και τον κ. Φωτόπουλο  Δημήτριο, Υπαστυνόμο Α΄ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς. Τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους και την πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική παρουσίασή τους.
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους : ο κ. Στυλιάδης Δημήτριος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς, γονείς μαθητών, πολλοί εκπαιδευτικοί κι αρκετός κόσμος.

Επίσκεψη της Β' τάξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Η δημοτική βιβλιοθήκη συντονίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις μέσα από το παιχνίδι .
Η Β' τάξη συμμετείχε στη δράση "Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ" του W. E. Joyce. Παρακολούθησε την ομώνυμη ταινία animation μικρού μήκους και ζωγράφισε φανταστικά ιπτάμενα βιβλία. 

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο "Ντολτσό".

Την Τετάρτη 1-4-2015 το σχολείο μας στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ανάλογα με τη θεματολογία του κάθε τμήματος επισκέφθηκε την περιοχή "Ντολτσό" και περιηγήθηκε σε ιστορικούς του χώρους όπως: πλατεία, καλντερίμια, αρχοντικά, εκκλησίες, τα Μουσεία: Λαογραφικό - Ενδυματολογικό - Μακεδονικού Αγώνα και ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του στην παιδική χαρά.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους των συγκεκριμένων Μουσείων που μας καλοδέχτηκαν και μας ξενάγησαν σε θέματα τοπικής ιστορίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Αλχασίδη Νικόλαο, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς, για την εξαιρετική παρουσίασή του στα παιδιά της Ε' τάξης στο Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...