Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε’ ΤΑΞΗΣ

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα «Περιβάλλον και Ενέργεια» η τάξη μας ταξίδεψε στη Φλώρινα και επισκέφθηκε  το ΚΠΕ Μελίτης, το ορυχείο Αχλάδας  και τον ΑΗΣ Μελίτης.
 Στο ΚΠΕ Μελίτης οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Άνθρακες ο Θησαυρός» μέσα από βιωματικές δράσεις και στη συνέχεια  επισκεφθήκαμε το ορυχείο Αχλάδας. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν  σε θέματα περιβάλλοντος ( εξοικονόμηση  ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά. )
Ευχαριστούμε πολύ όλη την ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης για τη φιλοξενία και την ενημέρωση.
Ακολούθησε  επίσκεψη στον ΑΗΣ Μελίτης και περιηγηθήκαμε έξω και μέσα στον σταθμό όπου μας  έγινε ενημέρωση για την λειτουργία της πιο σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας συνολικής ισχύος 330 MW, με εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη και αντιρρυπαντική τεχνολογία που τον καθιστά υπόδειγμα περιβαλλοντικής διαχείρισης και συμπεριφοράς.
Οι μαθητές είδαν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες των εργαζομένων, την επικινδυνότητα στην εργασία τους αλλά το σημαντικό έργο που επιτελούν για να έχουμε όλοι το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια μας.
Οι μαθητές της Ε΄ Ταξης και οι  εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν  Ηλίας Δαφόπουλος  και Ηλίας Χατζηωαννίδης  έμειναν ενθουσιασμένοι για την μοναδική εμπειρία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  το Διευθυντή του ΑΗΣ Μελίτης  κ. Λοβάτση Κ. για τη φιλοξενία και την ενημέρωση  καθώς και  τον κ. Γώγο Πέτρο, την κ. Κωνσταντινοπούλου Ελ., την κ.Πετκάνη Ζωή, τον κ. Κωνσταντινόπουλο Π.  και όλο το προσωπικό για την περιήγηση έξω και μέσα στον σταθμό.  

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ   
      
ΗΛΙΑΣ ΔΑΦΟΠΟΥΛΟΣ 

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη σε αποστακτήριο

Η Ε' και η ΣΤ' Τάξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, με συνοδούς την κ. Δήμητρα Σαμαρά, τον κ. Ηλία Δαφόπουλο και τον κ. Στέλιο Φόρλιακα, επιεκέφθηκαν το αποστακτήριο του κ. Πασχάλη Δεμίρη που βρίσκετε στο χωρίο Υψηλό Καστοριάς.
Εκεί ο κ. Πασχάλης Δεμίρης μας έδειξε το αποστακτήριο, το οποίο είχε ένα μεγάλο καζάνι γεμάτο με κρασί συνδεδεμένο με ένα λεπτό τόξο υγροποίησης και στην συνέχεια το ψυγείο από όπου υγροποιούνται οι υδρατμοί και δημιουργείται τσίπουρο.
Κάναμε έναν μεγάλο περίπατο στο χωριό, φάγαμε σουβλάκια και στο τέλος αφού δοκιμάσαμε μια σταγονίτσα από το τσίπουρο του κ. Πασχάλη, χορέψαμε και διασκεδάσαμε μέχρι που ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο σχολείο

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ραγκουτσάρια 2014

Το σχολείο μας συμμετείχε την ημέρα της παρέλασης με θέμα "Η φάρμα των Ζώων".

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2013

Τα παιδιά της Α΄ τάξης ζωντανεύουν ένα από τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ. Είναι το πασίγνωστο παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Το μήνυμα του παραμυθιού που τόσο όμορφα ζωντάνεψαν  τα παιδιά, δεν είναι άλλο από την αλληλεγγύη, που σώζει πρώτους απ΄ όλους  αυτούς που την προσφέρουν και έπειτα αυτούς που την έχουν ανάγκη και τη δέχονται.
Στη συνέχεια οι μαθητές όλου του σχολείου προσφέρουν ένα θέαμα εξαιρετικό, ακολουθεί λοιπόν η «Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάτζαροι». Άλλωστε, όσο τα παιδιά, που είναι η ελπίδα του κόσμου, μας υπενθυμίζουν το πραγματικό νόημα της ζωής, τόσο θα κρατιέται ζωντανή μέσα  μας η ελπίδα.
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας, τους δασκάλους και κυρίως στον κ. Στέλιο Φόρλιακα που με πολύ μεράκι δημιούργησε το πανέμορφο σκηνικό μας.
Ευχόμαστε σε όλους  Καλή χρονιά με υγεία, πολλά χαμόγελα…και το πιο σημαντικό..μην ξεχνάτε να σκέφτεστε τους άλλους!!

Ένα μικρό δείγμα από τη μαγευτική γιορτή μας!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...